zondag 11 april 2010

Verslag meeting 6/4

aanwezigen: Nik Corthaut, Jef Hermans
onderwerpen:
* verwerking resultaten usability tests: De aanpassingen, die nodig waren naar aanleiding van de gedane tests, zijn gebeurd. Het grootste werk hierbij was de functionaliteit die het mogelijk maakt om patronen in te laden. Van deze functionaliteit werd een korte demo gegeven.
* extra use cases: Ik heb de haalbaarheid bestudeerd van het idee om opnames te maken en te bewerken. Het opnemen van en het opnieuw afspelen van een aantal loops moet zeker in een tijdsspanne van 2 weken geïmplementeerd kunnen worden. Het bewerken van opgenomen stukjes is iets gecompliceerder.
* andere mogelijke uitbreiding: Een nog andere uitbreiding van Nik bestaat erin de bestaande step sequencer te zien als een deel van een sequencer op een hoger niveau. Er wordt in feite dan een sequentie gemaakt van step sequencers, waarbij elke step sequencer een bepaalde functie heeft (bv. 1 step sequencer voor melodie 1, een andere step sequencer voor melodie 2 en nog een andere voor de drums).
* thesistekst: Overlopen van elementen die zeker in de tekst moeten voorkomen:
- korte inleiding over muziek (onontbeerlijk voor buitenstaander die weinig of geen muziekvoorkennis heeft en de thesistekst toch wil kunnen begrijpen) zowel hardware als software
- literatuurstudie: o.a. vergelijking bestaande hardware,...
- ontwerpproces: chronologisch bescrhijven: papier prototype, implementatie 1e versie, testen, aanpassingen, 2e versie, ...
- belangrijk is de gemaakte keuzes zeer duidelijk te vermelden en te verantwoorden
De inhoud van de tekst wordt in een eerste versie best opgesteld aan de hand van puntjes met eventueel korte beargumentering wanneer een gemaakte keuze aan bod komt.
* volgende meeting: 12/4 10u

Geen opmerkingen:

Een reactie posten