zaterdag 27 maart 2010

Resultaten usability tests

Belangrijkste conclusies per getest scenario:
1) De step sequencer zou nog duidelijker moeten gemaakt worden. Dit door bv. ergens de gebruikte maat te vermelden en aan te geven waar elke tel begint. Ook moet er sowieso een mogelijkheid voorzien worden om instrumenten snel te kopiƫren.
Om de verschillende instrumenten beter uit elkaar te kunnen houden is het beter dat de naam van elk instrument vermeld wordt.
Het instellingenvenster met het mastervolume zou maar 1 keer geopend mogen worden. Daarenboven wordt de positie best zo gekozen dat het venster de andere gebruikers niet hindert.
2) De toetsen moeten in de eerste plaats groter en er moet een knop toegevoegd worden om de gekozen noot te bevestigen. De huidige implementatie blijkt te onlogisch op dat gebied.
Er moet ook een manier toegevoegd worden om instrumenten te kunnen voorbeluisteren, evt. via een kleine play-button.
3) Het effectenvenster moet makkelijker te vinden zijn. Daarom moet er eventueel een boodschap toegevoegd worden die zegt dat het effectenvenster opgeroepen kan worden en hoe dit mogelijk is. Ook moet in het venster zelf de naam van het gekozen instrument vermeld worden, evenals de namen van de parameters die aangepast kunnen worden. Tenslotte zou er bij de draaiknoppen nog een begin- en eindpunt geplaatst moeten worden.
4) Instrumenten zouden ook definitief verwijderd moeten kunnen worden. Dit zou moeten kunnen door ofwel de instrumenten naar een 'vuilbak' te slepen of gewoon helemaal van de tafel te slepen.
5) Er zou nog een basisinstrument (klaps) toegevoegd moeten worden. Verder is het misschien interessant om instrumenten die lang doorklinken sneller af te kappen, waardoor ze meer gaan gebruikt worden omdat ze dan niet meer als langdurig en irritant beschouwd worden. Een andere toevoeging die zeker de moeite waard is, is het inladen van meerdere instrumenten (een bepaalde compositie) tegelijkertijd. Het bespaart tijd en zet de gebruiker direct op weg naar een eerste muziekstuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten