zaterdag 10 oktober 2009

Processing

Processing is een open-source programmeertaal, die als library kan gebruikt worden in een Java-omgeving en zo gebruik maakt van de grafische capaciteiten van Java. Processing kan bijgevolg op elk platform gebruikt worden. Verder zijn er veel boeken en tutorials met voorbeelden beschikbaar en wordt de taal online heel uitgebreid gedocumenteerd. Leren werken met deze taal lijkt me vrij gemakkelijk mits de grondige kennis van Java.
Processing heeft ook een 'sketchbook', een soort van minimale IDE om kleine applicaties te ontwikkelen. Voor geavanceerd gebruik raadt men uiteraard Eclipse aan.
Op de TUIO-site wordt een java-klasse aangeboden die de interface TuioListener implementeert en bovenop de Processing-applicatie luistert naar inkomende TUIO-data. Naast deze interface biedt de TUIO Java API nog 5 andere klassen aan. TuioClient is de centrale component en luistert op poort 3333 naar inkomende UDP-pakketten met TUIO-berichten. Deze info wordt dan als TUIO events doorgestuurd naar de klassen die zich bij TuioClient geregistreerd hebben. De info wordt doorgestuurd met object van TuioPoint (met als subklassen TuioCursor en TuioObject) die o.a. coördinaten, hoeken en snelheden opslaat. Tenslotte is er TuioTime die de duur van de sessie aangeeft.

Voordelen:

* gebaseerd op Java
* goed gedocumenteerd, veel tutorials voorhanden
Nadelen:
?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten