maandag 12 oktober 2009

Reeds bestaande hardware

lemur
Akai APC40
Monome
Novation Launchpad

ReacTable:
Een groot rond multitouch display (76 cm diameter) gebaseerd op een camera-projector systeem. Muziek wordt gemaakt door de plaatsing van objecten op het scherm. Er zijn 4 categorieën van objecten: sound generators, sound filters/effects, controllers en global objects.
Een generator is te herkennen aan z'n vierkante vorm. Draaien verandert de frequentie, met een vinger een bolletje op de omgevende cirkel bewegen past de amplitude van het signaal aan.
Filters kunnen herkend worden aan een vierkant object met afgeronde hoeken. Ze hebben slechts invloed op geluidsbronnen wanneer ze in hun nabijheid gebracht worden.
Ronde objecten zijn de controllers, die controledata zenden naar het dichtsbijzijnde object.
Met globale objecten kunnen parameters van de tafel aangepast worden, zoals bv. BPM.
De geluidsgolven die veroorzaakt worden worden visueel voorgesteld als de verbindingen tussen de objecten.
Aanpassingen aan bepaalde componenten, zoals een verandering van golfvorm, kunnen ook met de vinger gedaan worden door in dit geval de nieuwe golfvorm op het scherm te tekenen.

AudioTouch OS
AudioTouch OS is een systeem dat 4 muziekapplicaties aanbiedt op een tabletop. Een eerste applicatie geeft 2 keyboards (ééntje van 1 octaaf en een ander van 2 octaven). Een volgende applicatie is MusicalSquares: een aantal vierkanten worden losgelaten in een rechthoek. Telkens wanneer vierkanten met elkaar botsen, wordt er een muzieknoot afgespeeld. Hierbij kan het traject van die vierkanten ook gewijzigd worden door ze vast te nemen en in een zelfgekozen richting te 'gooien'.
De derde applicatie is Audioshape sequencer. Een sequencer wordt gevormd door een lus te maken van vierkanten.
De laatste applicatie is Musical Wong, dat muziek genereert op basis van het spel pong. Wanneer het object de muren raakt, wordt er telkens een verschillend geluid afgespeeld.
demonstratie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten